Nástavek celodřevěný 39x17

Nový produkt

Nezateplený celodřevěný nástavek pro teplou nebo studenou stavbu pro rámky s horní loučkou 420mm.

Více informací

Tento produkt již není na skladě

450,00 Kč s DPH

Přidat na seznam přání

Více informací

K nástavku je vhodné objednat:

*leták pro včely nebo úchopové latě
*česnový uzávěr - různé barvy
*přířezy rámků

Nástavek je vyroben z tuzemské borovice vejmutovky síly 27 mm, kvality A-A. Spoje jsou šroubovány vruty 4,5 x 60 mm, lepeny vodovzdorným lepidlem D4.

Pozor!!! Naše nástavky NEMAJÍ ZAFRÉZOVANÉ ÚCHOPY!! Důvodem absence úchopů, je zamezení vzniku tepelného mostu v místě zeslabení úchopem. Nástavky s úchopem vykazují v zeslabeném místě úchopu na termokameře značný únik tepla z úlu. Tímto trpí včely především na jaře, v době nástupu plodování. V úlech se zeslabemou stěnou, u některých výrobců i nesmyslně na všech 4 stranách, včelstva výrazně později začátkem jara plodují.

Naše nástavky lze jednoduše opatřit úchopovou latí, která se pomocí vrutů přidělá na nástavek. Používání úchopových latí je navíc komfortnější, než úchopová drážka. Vnitřní rozměr nástavku je 405 mm, pro včelí mezeru 7,5 mm. Drážka na ouška horní loučky rámečků je navržena tak, aby rámečky o délce horní loučky 415 mm nepropadávaly a zároveň je v našich nástavcích možno používat i rámečky s horní loučkou 420 mm. Vnější rozměr 460 x 460 x 180 mm

Celodřevěné nástavky doporučujeme parafínovat nebo natřít barvou (v nabídce máme barvy Soudal) oboustranně, včetně spár.


Výrobce: ProVčely.cz s.r.o.

Recenze

Napsat recenzi

Nástavek celodřevěný 39x17

Nástavek celodřevěný 39x17

Nezateplený celodřevěný nástavek pro teplou nebo studenou stavbu pro rámky s horní loučkou 420mm.

Příslušenství